A KEMENCE AZ ÉN KINDERTOJÁSOM

Meixner Etelka porcelántervező művész, anya és vállalkozó. A luxusholmikat készítő Herendi Porcelánmanufaktúrát hagyta ott néhány éve azért, hogy önálló vállalkozásba fogjon. Most a saját álmát valósítja meg, ami mi más lenne, mint a szabad alkotás, de emellett simán belefér az életébe az is, hogy részt vegyen lakhelyük, a festői kis bakonyi falu társasági-kulturális életének a felvirágoztatásában. Hogyan maradjunk normálisak művészként, a 21. században? Interjú.

A dizájner porcelán olyan luxusholminak tűnik, amiről estélyi ruhában elsuhanó, elegáns nők és szmokingos férfiak jutnak eszünkbe. Meixner Etelka néhány éve még a Herendi Porcelánmanufaktúra tervezőművészeként álmodta meg az ilyen tárgyakat, amiket főleg dúsgazdag emberek vásároltak meg Szaud-Arábiától az Egyesült Államokig.

Aztán gondolt egyet, létrehozta saját vállalkozását, és ma már önállóan, a saját bakonyi otthonukban kialakított műhelyében készít trendi, fiatalos porcelántárgyakat.

Szerinte a nyüzsgésre való igény bármikor kielégíthető, a csend, és a személyes tér viszont sokaknak ma már elérhetetlen luxus. Vekerdy pedig egészen biztosan megveregetné a vállát, ha látná, hogy a fia hogy nő fel: random bandába verődve a falu többi gyerekével, fára mászva, túlélőzve.

Bővebben

 

A kemence az én kindertojásom

Meixner Etelka porcelántervező művész, anya és vállalkozó. A luxusholmikat készítő Herendi Porcelánmanufaktúrát hagyta ott néhány éve azért, hogy önálló vállalkozásba fogjon. Most a saját álmát valósítja meg, ami mi más lenne, mint a szabad alkotás, de emellett simán belefér az életébe az is, hogy részt vegyen lakhelyük, a festői kis bakonyi falu társasági-kulturális életének a felvirágoztatásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..