Dr. Slézia József: Kortárs magyar kerámia, üveg, textil design

Tavaly decemberben készült el Dr. Slézia József: Kortárs magyar kerámia, üveg, textil design című könyve (éppen a karácsonyfa alá rakhattuk).

MMA pályázati forrásból, az alapítvány részvételével valósult meg a könyv, melyet a szerző Slézia József gondos szerkesztése, válogatása és up to date munkája fémjelez.

A 2000 és 2019 közötti intervallumban diplomázott illetve alkotó, fiatal művészgeneráció szilikát- és textil ágazatában kiemelkedő alkotóművészekből válogatott a szerző, tervezői munkásságuk alapján. A kötet a 21. századi magyar designt bemutató sorozat második része (első rész: Kortárs magyar formatervezés 2000-2013). A könyvben található több száz jó minőségű kép nagyon sokszínűen és gazdagon jeleníti meg a vizsgált területeken érzékelhető trendeket, tervezői habitusokat.

A kötet bevezetőjében Slézia József nagyon összefogottan elemzi és mutatja be az egyes alkotói szférák legfontosabb közös jellemzőit és specifikus sajátosságait, amelyek lehetővé teszik a területek helyi és nemzetközi gazdasági, kulturális kontextusban történő beágyazását és megértését.

A könyv alapvető forrásként szolgálhat a kortárs magyar design szcéna megismerésében, további designkutatásokat inspirálhat, egyben a korábbi kötetekhez hasonlóan jegyzetként használható a design és művészeti egyetemeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..