Karakteres LIGNE ROSET design lámpák

A design lámpa fogalma különleges, és egészen egyedi megközelítésben ölt változatosabbnál változatosabb formákat a francia LIGNE ROSET kínálatában – mindegy, hogy asztali-, álló-, vagy mennyezeti lámpáról van szó.

ASOLA – design: Evangelos Vasileiou

A gyönyörű  lámpa kollekció a hetvenes és a nyolcvanas évek egyik refleflexiója, akárcsak az alkalmazott anyag, a perforált acél és fehér színű, stilizált gomba forma. Utóbbival  a korszak olyan emblematikus fényformáit hozza vissza, melyeket például Giancarlo Mattioli Nesso light (1967) vagy Mario Botta’s Shogun (1986) lámpáin láthattunk először.
A lámpa a fény és az árnyék játékára épülő két, fehér lakkozott perforált acélhengerből készül. A szárat alkotó henger tetejét hézagmentesen, egy szintén fehérre lakkozott acélkupola zárja ami nem engedi a fényt sugárnyalábban felfelé vetülni így, biztosítja a gyönyörű, áttört csipkeszerű fényjátékot.

ANNE – design: Eric Jourdan

Az Anne nem más, mint egy klasszikus Edison izzó sík metszete, ami  az izzó falra vetülő árnyékát jeleníti meg. Ezt a végletekig minimalizált, színében is árnyékot idéző szatén fekete horizontális irányú lámpát egy dupla pálcából álló szár tartja mégpedig úgy, hogy a lámpa azon igény szerint, fokozatmentesen különböző magasságú pozíciókba legyen állítható. Mivel a lámpának – az izzót leszámítva – szinte nincs is szélessége, így annak különböző szögekbe forgatása további vizuális játékra nyújt lehetőséget az enteriőrben.

QUILLE – design: Inès le Bihan & Thomas Droze

Nagyon izgalmas újdonság a slim design trendjéből, aminek legnagyobb attrakciója a a különleges felfüggesztési / rögzítési módban rejlik. A  széles asztali lámpa több mint egy méteres fényt sugároz, melynek  árnyék azonban szinte a nullávan egyenlő, így a fény különösen alkalmas a számítógépes munkavégzéshez, illetve az íráshoz, olvasáshoz. Ellensúlyának és “rögzítőjének” köszönhetően stabilan áll az asztal felett, és mindössze annyi helyet foglal el, mint egy toll az asztalon, amelyen nyugszik. Designja egyetlen rézzel bevont,  20 mm átmérőjű cső és a már említett  13,5 x 6 x 6 cm-es öntött fém ellen súly, ami bordázott epoxi réz lakkozást kapott. Pici tartószára természetes bőrrel borított, ami még tovább emeli letisztult, decens eleganciáját.

CINETIQUE – design: Martin Hirthkülönösen

Olyan szigorú, mint egy technikai világítás, ami hangsúlyos megjelenésű csuklós ellensúlyrendszerével hívja fel magára a figyelmet. Ez a rendszer teszi lehetővé a lámpa sokféle pozícionálását és fényének és irányítását. Funkcionálhat padló vagy olvasólámpaként is, hiszen mind  általános közvetett, mind irányított világításra alkalmas. Szára mindössze 20 mm átmérőjű szatén fekete lakkozott acélcső , melyen erőteljes ellentétet mutatva jelenik meg a 2 nagyobb kúpot formázó lámpatest, és az egy kisebb méretű ellensúly. A magas karcsú lámpa szépsége részleteinek harmóniájában, és különösen szép arányiban rejlik.

CÀLIZ – design: Stephan Veit

Egy lámpa, ami minden részletében víztiszta átlátszó, illetve fémes – füstös szürke üvegből áll, és aminek belső búrája meglepetésként átlátszóvá változik amikor felkapcsoljuk. Ez a játék nem csupán a designt szolgálja, hanem ilyen módon a kiáramló fénynek sem szab semmilyen gátat. Semleges szürke kábele és átlátszó kapcsolója szép egységet képez a lámpa egészével.

MELUSINE – design: Peter Maly

Sokoldalú asztali és álló lámpa, ami enteriőr és exteriőr környezetben egyaránt használható. A tervező egyetlen gondolatból kétféle variást is készített a diófa lábakon álló lámpákból. A kúpos, antracitra vagy fehérre lakkozott fém lámpaernyőket hol lefelé, hol felfelé néző irányba fordította és ezzel az aprónak tűnő játékkal határozottan fordított a lámpák karakterén is.

További részletes információ a Ligne Roset termékekről a magyarországi forgalmazó, a LIGNE ROSET BUDAPEST elérhetőségein.

 

Forrás: INOUT – HOME

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..