MAGYAR DIVAT- ÉS FORMATERVEZŐK MUNKÁI A HELSINKI DESIGN WEEKEN

Paper Up

Fenntarthatóság iránt érzékeny magyar tervezők munkáit mutatja be egy ma nyíló kiállítás Finnországban. A Helsinki Balassi Intézet – Magyar Kulturális és Tudományos Központ galériájában megrendezett tárlaton olyan designerek vesznek részt, akik számára kiemelkedően fontos a jelen és a jövő globális kihívásaival való szembenézés, és a fenntartható fejlődés szellemében alkotnak.

A kiállítás szervezője, Fazekas Fanny, korábban azonos tematikával hozta tető alá a Fenntartható design, a fejlődés nyomában című kiállítást a 2017-es Design Hét Budapest keretében. Az akkori és a mostani kiállítás tehát kapcsolatot teremt a két főváros nemzetközi design seregszemléi, valamint a finn és magyar designerek munkái között.

„A Helsinkiben megvalósuló kiállítás célja, hogy segítse a feltörekvő magyar designerek nemzetközi ismertségét, és párbeszédet kezdeményezzen a fenntartható design aspektusairól finn és magyar alkotók között.”

– mondta Fazekas Fanny.

A kiállítás divatszekciójában olyan magyar kortárs designerek munkái kapnak helyet, akik árnyalni kívánják az ökodivat problémakörét, elsősorban az alapanyagok felhasználási lehetőségeire, társadalmi és gazdasági szempontjaira fókuszálva. A tárgytervezési részlegben kiállított munkák szintén a fenntartható fejlődést segítő gyakorlatokra mutatnak példákat.

A kiállító márkák és tervezők: Manera – studio – BudapestBotanikaUrsuslupusNES shoesVetlényi AlmaVeszprémi GabriellaRepitykePrintaTemesi ApolPressed PetsPaper Up!Fészek RészekMisija designTóvaj RoziDeme TamásPlié by AtelierMedence CsoportMalinko bagESZKAFaludi G.

 

Malonko
NES cipő
Bergovecz László | Fészek Részek
RePityke táska
Veszprémi Gabriella
Farkas Papp Éva | Misija Design

 

// / 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..