Magyar Krónika- Véső Isten kezében

Fotó: Földházi Árpád

Szürke máz kerül a szépen megformált, sárszínű bögrékre, tányérokra, lámpabúrákra, mosdótálakra, hogy aztán színes, fényes tárgyakká alakuljanak a kemencében. A városlődi Ecce Home kerámiaműhelyben a csodálatos átváltozás mindennapos jelenség. A csodához azonban ötletre, elszántságra, alázatra és türelemre is szükség van – tudjuk meg beszélgetésünk során Meixner Etelkától, aki férjével együtt hozta létre a vállalkozást. S ahogy a családi műhely és az otthon is összefonódik, úgy a porcelántervező művész alkotáshoz és az élethez való hozzáállása is elválaszthatatlan egymástól.

Véső Isten kezében

Szürke máz kerül a szépen megformált, sárszínű bögrékre, tányérokra, lámpabúrákra, mosdótálakra, hogy aztán színes, fényes tárgyakká alakuljanak a kemencében. A városlődi Ecce Home kerámiaműhelyben a csodálatos átváltozás mindennapos jelenség. A csodához azonban ötletre, elszántságra, alázatra és türelemre is szükség van – tudjuk meg beszélgetésünk során Meixner Etelkától, aki férjével együtt hozta létre a vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .