Meghirdették a 2020-as Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot!

Elindult a pályázati időszak a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatra, melyre 2020. április 1-ig várják a fiatal tervezők és designelméleti kutatók jelentkezését. A hathónapos, 900.000 forint értékű ösztöndíjra 35 évnél fiatalabb, szakirányú (BA, BSc, MA, MSc) művészeti, illetve designer és designelméleti egyetemi diplomával rendelkező alkotók jelentkezhetnek.

Az ösztöndíjpályázat idei kiírása elérhető a Magyar Formatervezési Tanács weboldalán: ITT!

Az elmúlt több mint harminc évben a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjprogram kétszáznál is több fiatal tervezőnek biztosított lehetőséget a szakmai fejlődésre, tehetsége kibontakoztatására. Az egyre jelentősebb ipari, gyártói részvétellel kiegészült, és gazdasági döntéshozói figyelemmel kísért program lehetőséget biztosít saját kezdeményezésű, vagy gyártói együttműködésben megvalósított tervezési és kutatási projektek létrehozására. A féléves folyamat során az alkotók elmélyülhetnek kutatási területükben, kíváló szakmai támogatás mellett fejleszthetik termékeiket és piacképes üzleti modellt építhetnek fel.

Az önálló tervezői vagy kutatási projekt mellett a jelentkezők gyártói együttműködésben kiírt négy témakörökben is pályázhatnak. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által kiírt és finanszírozott feladatban egy multifunkcionális, szervíz konyhai kiszolgálásba illeszkedő étkészlet kialakítása a cél. Szakmai partnerként a MAFORM két feladatkiírása is szerepel: az interaktív közlekedésen belül egy termék-felhasználói interakciós viszonyrendszernek és elemeinek tervezése az egyik választható feladat, illetve a blockchain technológia mindennapos felhasználási lehetőségeinek, és tárgykultúránkra gyakorolt lehetséges hatásainak kutatása a másik. A programhoz újonnan csatlakozó Varkoly Fiai Kft.kiírásában egy kárpitos ülőgarnitúra tervezése a feladat.

A pályázatokat április 1-ig várja a Magyar Formatervezési Tanács Irodája, elektronikus és nyomtatott formában. A pályázatnak tartalmaznia kell a honlapról letölthető, helyesen kitöltött adatlapot, a tervezett projekt bemutatását, a megvalósítás egyes fázisait részletezve, a jelentkező szakmai önéletrajzát és portfólióját.

// /

Jelentkezés részletei: 

Az ösztöndíjpályázat idei kiírása elérhető a Magyar Formatervezési Tanács weboldalán: ITT!


További információ: 

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj

Temesi Apol, textiltervező művész az ösztöndíjprogram során hozta létre Rawfiction terméksorozatát. Az ipari gyapjúhulladékból, festést, szárítást, préselést és vágást követően olyan moduláris akusztikai panelt hozott létre, amely belső terek egyszerre esztétikus és funkcióval bíró kiegészítői. Április 1-ig jelentkezz az idei ösztöndíjra itt http://bit.ly/Moholyosztondij_jelentkezes_2020

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .