MEGVILÁGOSODÁS! KOLESZÁR STELLA VILÁGÍTÓ AGYLÁMPÁJA

Stella munkáiban tervezői gondolkodás vegyül képzőművészeti szemlélettel. Az ilyen és ehhez hasonló megközelítés talán legnagyobb kihívása az alkotói szerepek közti egyensúly megtalálása. Formatervező? Designer? Vagy éppen képzőművész? Az agylámpák esetében talán mindegyik érvényesül.

A koncepcióalkotásra a popkultúra, a képregények és az ikonikus tárgyak világa volt hatással. A fény, mint fogalom összekapcsolódott egy formával, az emberi aggyal. A fény ebben az esetben az isteni szikrát, az ötlet felvillanását szimbolizálja, mindezt a rajzfilmek játékosságával.

Az agy, mint alapforma amellett, hogy illeszkedik az alapkoncepcióba, kifejezi a tervezés és alkotás során megtapasztalható viszontagságokat, spontán helyzeteket, valamint azt a felemelő pillanatot, mikor ezek a kavargó, csillapíthatatlan és háborgó gondolatok végre letisztulnak, és megszületik az ötlet.

„Különösen érzékeny anyagnak tartom az üveget, mivel benne van a lehetőség a mindent megmutatásra.”

A lámpák hutai technikával, üvegfújással készültek, összesen három darab: egy átlátszó, egy opálüvegből és egy opalin. Érdekes ellentmondás, hogy a tömegkultúra ihlette tárgy egyedi gyártástechnológiával lett kivitelezve.

KOLESZÁR STELLA VILÁGÍTÓ AGYLÁMPÁJA
KOLESZÁR STELLA VILÁGÍTÓ AGYLÁMPÁJA

Koleszár Stella további munkáit Instagram-oldalán, illetve a Behance-en is megtaláljátok.

Koleszár Stella (@eslakol) * Instagram photos and videos

445 Followers, 456 Following, 95 Posts – See Instagram photos and videos from Koleszár Stella (@eslakol)

Stella Koleszár on Behance

Stella Koleszár on Behance

Szerző: Szabó Ádám

// /

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..