„Volt, hogy szobornak titulálták a munkáimat”

Meixner Etelka különleges technikát fejlesztett ki gyönyörű Ecce HOME kerámiáinak előállításához, hogy a mázon megidézhesse a víz optikai hatását.

Hogyan mutatnád be magad pár szóval?

Korábban egy interjúban megkérdezték, mitől érzem nőnek magam, és én azt feleltem, a kreativitásomtól. Aztán észrevettem, hogy minden hasonló kérdésre így válaszolok. Valószínűleg ez a lényeg.

Miért pont a kerámiák?

Talán mert hosszú és bonyolult teremtő folyamat az elkészítésük, valamennyi őselem bevonásával, varázslattal, alázattal, véletlennel, lehetetlennel, tehát csodával.

Honnan jöttek ezek a különleges, pikkelyszerű motívumok?

Nem a pikkely a meghatározó, van itt más is, fodrok, buborékok, rétegek; a lényeg a mélység, a rétegződés, az áttetszőség.

Milyen érdekes történet jut eszedbe a kerámiákról?

A legelső pikkelyes próbálkozásaim fotóit elküldtem egy külföldön élő barátnőmnek, aki egy nemzetközi magazin figyelmébe ajánlotta a darabokat. Pár héten belül a legkülönbözőbb online platformokon láttam viszont a képeket, művészettörténészek, trendkutatók elemzéseivel kiegészítve. A legérdekesebb az volt, hogy szobornak titulálták a munkáimat.

A kedvenc mondásom:

Minden jó, ha jó a vége. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

A kedvenc stílusom:

Az organikus és anakronisztikus mutatja meg legjobban furcsa viszonyomat az időhöz, az állandósághoz és a változáshoz, a megújuláshoz.

A lakberendezésben a fő szempont számomra…

…az áttekinthetőség és a funkcionalitás.

Ha más foglalkozásom lenne…

… akkor orvos lennék.

Az épület, ami lenyűgöz:

Minden, ami Olafur Eliasson nevéhez köthető.

A legfontosabb tárgy a táskámban:

Valószínűleg a napszemüvegem.

A bakancslistámon az első helyen…

…India szerepel.

Forrás:

„Volt, hogy szobornak titulálták a munkáimat”

Meixner Etelka különleges technikát fejlesztett ki gyönyörű Ecce HOME kerámiáinak előállításához, hogy a mázon megidézhesse a víz optikai hatását. Hogyan mutatnád be magad pár szóval? Korábban egy interjúban megkérdezték, mitől érzem nőnek magam, és én azt feleltem, a kreativitásomtól. Aztán észrevettem, hogy minden hasonló kérdésre így válaszolok. Valószínűleg ez a lényeg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..