Chengdu azt tervezi, hogy mesterséges holdat indít az utcai lámpák cseréjére

Chengdu kínai városa tervezi, hogy a következő két évben egy mesterséges holdnak álcázott megvilágítási műholdat indít el, az utcai lámpák helyett.

A műhold a valódi hold fényét utánozza, miközben egy erősebb fényt bocsát ki, amely éjszaka megvilágíthatja a város utcáit.

A mesterséges hold megvilágítaná Chengdu utcáit, utcai lámpák használata nélkül

Wu Chunfeng, a Chengdu Aerospace Tudományos és Technológiai Mikroelektronikai Rendszerkutató Intézet elnöke jelentette be egy nemzeti tömeg-innovációs és vállalkozói eseményen.

A People’s Daily kínai újság arról számol be, hogy a megvilágítási műholdat úgy tervezték, hogy az egész éjszaka kiegészítse a holdat, és egy „szürkületes ragyogást” sugározzon, ami elég fényes lesz, hogy helyettesítse az utcai fényeket Chengdu délnyugati városában.

Wu szerint a mesterséges hold fényessége nyolcszorosa a valódi holdénál, és megvilágíthat egy hat-50 mérföld átmérőjű területet, míg a pontos megvilágítási tartomány néhány tucat méteren belül szabályozható.

Wu elmagyarázta, hogy a műhold tesztelését évekkel ezelőtt indították el, és a technológiát most már eléggé kifejlesztették, hogy lehetővé tegye számukra, hogy 2020-ban indulhasson.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..