Szalai Bálint és Monika Benísková nyerte az idei Határtalan Design Díjat

Monika Benísková munkái
Fotó: Design without borders

Két pályakezdő alkotó: a magyar Szalai Bálint és a cseh Monika Benísková nyerte el pénteken az idei Határtalan Design kiállítás legjobb alkotóinak odaítélt Határtalan Design Díjat.

A MOME Design Intézetében diplomázott Szalai Bálint és a pilseni LSFDA egyetemen végzett Monika Benísková személyenként bruttó 300 ezer forint díjazásban részesül, Katia Bagosi és Andrei Revnic dizájnerek pedig ingyenes részvételi lehetőséget kapnak Európa egyik legjelentősebb dizájneseményén, a Lodz Design Festivalon – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.
A Határtalan Design kiállítás szombattól 14 ország 152 dizájnerének, ékszertervezőjének és képzőművészének a munkáit mutatja be a Kiscelli Múzeumban.
Az évente megrendezett nemzetközi kiállítás szervezői 2016-ban alapítottak dizájndíjat azzal a céllal, hogy elismerjék a válogatás kiállítóinak szakmai teljesítményét, elsősorban a fiatal, főként pályakezdő alkotókat támogatva. Az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet a dizájnban rejlő potenciálra, a mecenatúra, a társadalmi szerepvállalás jelentőségére.
A neves szakértőkből álló zsűri az adott tárgyak eredetiségét, innovatív megoldásait, magas dizájntartalmát értékeli – emlékeztet a közlemény.
A művek kiválasztásában idén Csomay Zsófia építész, belsőépítész, címzetes egyetemi tanár; Demeter Nóra (Demeter Design Stúdió) építész, belsőépítész; Horváth Béla, a Horváth Béla Művészeti Alapítvány alapítója, műgyűjtő; Petrányi Zsolt művészettörténész, valamint Spengler Katalin és Somlói Zsolt műgyűjtők vettek részt.
A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a Design Hét Budapest programsorozat részeként megrendezett Határtalan Design kiállítás november 15-ig látogatható.

Budapest, 2020. október 7.
A Határtalan design című kiállítás Budapesten, a Kiscelli Múzeumban 2020. október 7-én. A tárlat október 10-től november 15-ig látogatható.
MTI/Illyés Tibor
Budapest, 2020. október 7.
Szigeti Szilvia kurátor bemutatja a Határtalan design című kiállítást újságíróknak Budapesten, a Kiscelli Múzeumban 2020. október 7-én. A tárlat október 10-től november 15-ig látogatható.
MTI/Illyés Tibor
Budapest, 2020. október 7.
A Határtalan design című kiállítás Budapesten, a Kiscelli Múzeumban 2020. október 7-én. A tárlat október 10-től november 15-ig látogatható.
MTI/Illyés Tibor
Budapest, 2020. október 7.
Fazekas Valéria kalapjai a Határtalan design című kiállításon a budapesti Kiscelli Múzeumban 2020. október 7-én. A tárlat október 10-től november 15-ig látogatható.
MTI/Illyés Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .